Til jer der ikke lige ved hvad en kube satellit eller CubeSat er så kan det nemt forklares som en lille firkantet satellit. den jeg har planer om at bygge er en 1U CubeSat som er 10x10x10 cm og den vil ikke veje mere end 1 kg. der er også andre typer som 0.5U 2U og 3U der har nogle lidt andre størrelser og vægt grænse. hvis du har lyst til at læse mere om CubeSats kan du læse den her artikel fra wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/CubeSat) eller på cubesatkit.com
Jeg har lavet den fordi jeg for nogle dage siden fik den ide at nu ville jeg lave mig min helt egen satellit. og jeg ved hvad i vil sige: "jamen Benjamin er det ikke vildt svært og dyrt at lave en satellit?" dette er dog kun delvist rigtigt. for ja en stor satellit som dem NASA ESA o.lign. laver er svære og kræver meget tid at lave, men en CubeSat, som den jeg har forsøgt at lave en model af, koster ikke ret meget. de koster heller ikke millioner at sende op i rummet. Dog er det heller ikke biligt for en 1U CubeSat koster stadig en del at sende op. nogle har gjort det for ca 70.000 kr mens andre har presset penge pungen til det yderste og giver op 2-3 hundredetusind for at sende en op.
Selvom at det er en dyr omgang. og selvom at jeg nok ikke i første omgang kan få sendt min satellit op i rummet, så vil jeg ikke lade det stoppe mig. JEG VIL DESIGNE OG BYGGE MIN EGEN SATELLIT! og jeg har nogle forskellige mål med det. nogle mere egoistiske og andre måske knap så meget.
Jeg vil bygge en satellit:
- der er så billig at bygge som mulig
- der er bygget af så mange of the self produkter som muligt
- der ikke kræver den store kendskab til elektronik
- for at bevise at alle kan gøre det
- for at lære noget nyt
Det bringer os så til grunden til at jeg lavede min papir model. for den er ikke bare til at have til at stå til pynt. planen er at jeg skal bruge den til at få en ide om hvad jeg kan klemme ind i en kasse på 10x10x10 cm. jeg er klar over at den kun er lavet af pap og papir og der for ikke kan holde til så meget men det er også kun til at se hvordan forskellige dele passer inden jeg begynder på en prototype. jeg havde fx. den ide at jeg ville bruge en raspberry pi som computer i satellitten. men efter at havde bygget modellen har jeg taget det op til genovervejelse da jeg ikke er sikker på at kunne bruge USB-portene på min raspberry pi. det er ikke sikkert de bliver nødvendige senere hende i projektet men der må jeg altså bare se tiden an.
hvis du har nogle ideer til hvad man kunne bruge til at bygge satellitten eller har du selv et helt vildt projekt som du gå og arbejder på eller kunne tænke dig at komme i gang med vil jeg da meget gerne høre om det i kommentarfeltet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar